loading

BLOG

09
apr
made-by-cohen-armadale-12

Avstralski interjer po skandinavsko

Tam spodaj sem bila leta 2008. Natančneje, postanek v Sydneyu je bil prva izkušnja na spodnji polobli. Čeprav sem vedela, da ne more biti zelo drugače, sem vendarle odkrila precej novega. Na primer očarljivo zvezdnato nebo z Magellanovima oblakoma. Težko verjameš, da zreš v galaksijo. A tudi na avstralski Zemlji živijo dovolj nenavadne živali. Nerodno zanje, saj si teritorij delijo z ljudmi, ki obožujejo barbecue (BBQ). Pa surfanje, Blue Mountains, in ali veš, kaj je baby joey? Avstralija pa niso le stereotipi. Imajo tudi odlične arhitekte.

Predstavljam domovanje, v katerem bi z lahkoto živela. Tudi tebi ne bi bilo nič hudega (potem ko smo prečrtali pajke). Gre za prenovljeno viktorijansko hišo, projekt izpod rok Robson Rak arhitektov v sodelovanju s studiem madebycohen. Uspelo jim je na videz nemogoče: ustvariti avstralski interjer s skandinavskim pridihom. Všeč mi je zmagovalna uporaba bele, sive in lesa z veliko svetlobe svetlobe. Sonca in vročih dni imajo na pretek, zato deluje toplo in domače.  Umirjeno, a daleč od dolgočasnega: interjer, ki se ga redko naveličaš. Odličen dokaz, da se lahko s premišljenim izborom materialov in barv že vnaprej pripravi interjer, ki ne potrebuje dodatnih elementov. Ima svojo zgodbo, ki je samozadostna.

Arhitekturo s svojim doživljanjem prostora ustvarjamo ljudje, arhitekti zgolj pripravimo prostore. Boljša kot je zasnova, boljša bo arhitektura. In boljša kot je slednja, bolje bo v njej bivati. V razmislek vsem samo-prenoviteljem, ki se izgubljajo v lastnem potu iskanja rešitev. Ne potrebujete karte do Avstralije. Mogoče pa je čas, da si jo ponovno rezerviramo mi.

made-by-cohen-armadale-1

made-by-cohen-armadale-2

made-by-cohen-armadale-3

made-by-cohen-armadale-4

made-by-cohen-armadale-5

made-by-cohen-armadale-6

made-by-cohen-armadale-7

made-by-cohen-armadale-8

made-by-cohen-armadale-9

made-by-cohen-armadale-10

made-by-cohen-armadale-11

made-by-cohen-armadale-13

vse foto: madebycohen.com.au

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.