loading

BLOG

13
sep
generator-barcelona-exterior

Bi hotel v hostel?

Izbrati med hostlom in hotelom ne bi smelo biti težko, zato je ideja hotela, ki je hkrati hostel, vsaj nekoliko neumna. Podobno kot če se ne bi znali odločiti med šotorom in apartmajem, zato bi šotor postavili v apartmajsko naselje. Da bi uživali prednosti obojega. Ali bognedaj, da bi vas teple dvojne slabosti. A so izjeme. Kombinacija hotel/hostel ni več tako zelo redka. Racionalizacija najbrž ni edini razlog. Razum pravi namreč drugače: hotel in hostel sta kot jabolka in hruške. Tudi cene padejo jeseni.

generator bcn

Pri prenovah hotelov ali hostlov se snovalci vendarle pogosto spogledujejo s kombiniranjem. Še posebej je to zanimivo, ko gre za prenove starejših objektov. Vsaka hiša ima zgodbo. Tu in tam nas kakšna osupne. Nekatere stene imajo ušesa, nekatere govorijo, stanovalci pa – vede ali ne – svojo zgodbo pišejo na zid. Posebej rada imam prenove objektov, tudi ko postajajo hoteli. Izziva se nikoli ne naveličam: kako med obodne zidove umestiti funkcionalen tloris novih stanovalcev in pri tem ohraniti, kar je vrednega iz njenih prejšnjih življenj.

reception-area

O smislu prenove podobno razmišlja tudi Generator – evropska veriga urbanih hostlov. Historičnim objektom vračajo utrip življenja, a z novo vsebino. Zaznamuje jih kombiniranje zgodovinskih stilov iz različnih obdobij. Zgodi se, da lahko izbirate še arhitekturni stil sobe. Ali tip sobe. Prespite lahko v pravih hotelskih sobah v višjih nadstropjih, penthousu ali dormitoriju. Denarnica že ve. Morda v Generatorju kdaj zmanjka elektrike, nikoli pa eklektike.

Fiesta Gracia lighting feature extends into the Generator Bar, glass wall backbar and old Spanish comic book bartop and marquee G sign and reclaimed wood walls

Prisotni so že v sedmih evropskih mestih (Barcelona, Benetke, Berlin, Copenhagen, Dublin, Hamburg), izvorni hostel pa stoji v Londonu. Prihodnje leto naj bi ga dobila tudi Pariz in – vsi potniki hodijo v – Rim.

Hotel s ‘s’ ali brez, izbira je vaša.

foto: generatorhostels.com

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.