loading

BLOG

25
jun
IMG_0134

Bivam z arhitektko …

Ali imam v življenju srečo, ali pa je vsak drugi Slovenec arhitekt. Veliko ljudi v moji okolici, najboljši trije prijatelji in še kup njih, sploh pa Petra, urejajo prostor. Lepo, da jih poznam. Meter² za metrom² spreminjajo prostor v nekaj lepšega in bolj funkcionalnega. Dela jim tudi ne bi smelo zmanjkati. V eter pogosto ponavljam, da se vesolje še vedno širi in prostor z njim.

A dokler se bodo parcele na Marsu in luni tako slabo prodajale, je to slaba tolažba. 

Od nekdaj sem si želel, da mi prijatelj, najboljši, ki me pozna do obisti, nariše stanovanje. Nekaj časa je bil moj osebni arhitekt cimer, a takrat še nisem imel prostora, ki bi ga lahko urejal. Razen drobnih posegov v najemniškem stanovanju. Ob žurih, na primer, je kuhinja dobila povsem nove funkcionalnosti. Lastniki sicer niso bili navdušeni nad takšnimi in podobnimi prostorskimi posegi. Zato sva se pogovarjala tudi o drugih kul stvareh.

Zgodilo se je, da sem zamenjal arhitektko. Bila je ljubezen na prvi pogled in še zdaj riševa iste črte. Uresničila se je tista želja, da mi stanovanje uredi najboljša prijateljica. Najbrž sem tudi dobra stranka, se rad pohvalim. Vem, zakaj poseg v prostor potrebuje strokovnjaka. Postavljam vprašanja in pokimam, ko je treba. Poslušam, predlagam, narišem in čakam na odziv. Celo Sketch-up sem vzljubil in narisal vse, kar imam rad. Ljubiteljski arhitekt, a ne brez nujnega strokovnega nadzora.

Življenje z arhitektko je polno presenečenj.

Da je med vgradno omaro in steno ravno dovolj prostora še za otroško posteljico, sploh ni bilo naključje. Tako je bilo načrtovano, sem se naučil! Iz stare pisalne mize je nastal povsem nov delovni kabinet, ki ni samo pisarna. Je pisarna z navdihom. Prostora ni veliko, a je izkoriščen tako zelo udobno, da tudi potujem ne več rad. Pretiravam. Kar želim povedati, je, da nikjer več ni tako udobno kot doma. Potujemo pa še vedno zelo radi.

Naj bo jasno. Da bi imeli udobno oblikovano stanovanje, z arhitektom ni treba spati. Dobro ga je vsaj spoznati. Meni že od nekdaj rišejo obzorja.

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.