loading

BLOG

22
jan
85de89192fe41c638c678f252be7c48d

Garsonjera za gurmanko

Iva si je zaželela preureditve svoje garsonjere. Prostorska razporeditev sob v garsonjeri ji je ustrezala že prej: večji bivalni prostor ter ločen zasebni del s spalnico in kopalnico. Posegi v konstrukcijo torej niso bili potrebni. Prostor pa je bil prenatrpano z opremo, ki ni bila niti funkcionalno razporejena niti ni ustrezala življenjskemu slogu lastnice.

“…kuhinja je nujna. jst ful rada kuham, tko da to more bit napol svetišče. se pravi pečica, indukcijska plošča, pomivalc (običen), napa, hladilnik in zmrzovalnik, mikrovalovka, posode za reciklažo … rabm tut nekje plac, da lahko kakšno testo razvalam…yes, jst mam rada folk pr seb. skos mam koga na obisku za drink ali kosilo…”.

garsonjera iva prej4

obstoječe stanje

Osredotočiti se je bilo treba na preureditev bivalnega dela. Obstoječa postavitev kuhinjskih elementov ni nudila dovolj delovne površine. Boljšo rešitev nudi postavitev v obliki črke L in kuhinjo tako odpira v prostor. Dodaten del elementov (s pečico vred) je dodan nizu garderobnih omar ob nasprotni steni. Delovnemu kotu je namenjena pisalna miza primernejših dimenzij in regal za odlaganje knjig.

predlagana rešitev

Staro posteljo je nadomestil pomični enosed, ki po potrebi postane tudi udobno ležišče za couch surferje. Pri tem je nadvse pomembno, da lastnica tudi ob tovrstnih priložnostih kljub mali kvadraturi lahko ohrani del svoje zasebnosti. To sem (na prehodu v spalnico) poskrbela z drsnimi vrati.

Ker slovi kot dobra gostiteljica in dobra kuharica, je jedilna miza postala središče prostora. No, saj tam je stala že prej, le da ni prišla do izraza.

pred posegom

Iva se je prenove že lotila. V pomoč so ji bili sprotni nasveti in izbor novih kosov opreme nižje cenovnih rešitev iz Ikee, ki sem ji ga pripravila. Kar je najpomembnejše, garsonjera je še bolj postala njen dom. Zdaj namreč zares odseva njen način življenja. O tem sem že pisala. V tem stilu je vse svoje staro pohištvo podarila naprej, v reciklažo: nekaj med prijatelj(ic)e, veliko pa prek zveze prijateljev mladine moste polje med družine, ki tako pohištvo še kako potrebujejo. Svoj projekt je v vseh pogledih uspešno izpeljala!

iva garsonjera

izvedena rešitev

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.