loading

BLOG

23
jun
small-loft-design

Gremo na sveži loft!

Lep pozdrav iz prelepega lofta v Londonskem Camdenu. Upam, da je na Air b’n’b’, nisem še zares tam. London je mesto mnogih priložnosti in dragih najemnin. In majhnih, dobro izkoriščenih prostorov, kot je ta. Prej je služil kot poslovni prostor, zdaj je stanovanje. Ker v loftu praviloma ni sten, sta arhitekta iz biroja Craft vanj umestila kar tridimenzionalni element – kubus. Ta je enoprostorca razdelil v ‘sobe’: kuhinjo, dnevno sobo, spalnico in kopalnico. Oprema je bela (mmm, kako lepo) in služi kot ozadje. Kopalnica ima največ sonca, kar ga lahko ujame soba. Kljub temu, da nima niti enega pravega okna. Natančno oko pa bo našlo tudi poslastico za kavoljubce.

Leta nazaj sem sobivala v majhnem podstrešnem stanovanju, enoprostorcu – ki bi težko bil družinski – in imel je podobno vgrajeno kopalnico. Ne v Londonu, ampak v “najlepšem mestu na svetu, ne“. Imela sva srečo, dobro stanodajalko, da sva stanovanje smela opremiti po lastnih željah in okusu. Postelja tik pod streho oziroma na stropu kopalnice, namesto sončne kopalnice pa živo rumen kavč. Kakšen hepan, Klippan! Mali loft sicer ni zrasel pod streho industrijskega obrata, pač pa na na podstrešju stanovanjskega bloka. O tem se bom še razpisala. Kmalu. Častna.

Več informacij o loftu s fotografij pa lahko poiščeš tu.

loft-kitchen-design
small-loft-dining
loft-dining-designs
unique-loft-design
loft-bedroom
loft-bathroom-design
loft-plan
loft-plan-first-floor

  • sara

    a potem bela oprema ni nightmare za pucat? še zmeri se močno nagibam k temu, da ne bo nič belega v mojem bodočem domu. off-white, ja, pure white, noooope. to kopalnico mora pucat čistilka, lastniku/ci se je zihr že zmešal. doma imamo mat bele ploščice po tleh kopalnice, lepe fuL, za pucat not.so.much.

    • http://www.bivam.si/ Petra Peterka

      Pravzaprav se prah na beli podlagi še najmanj opazi (je pa to stvar standardov čistoče vsakega posameznika). Sicer pa bodi pri izbiri belih materialov pozorna predvsem na njihovo teksturo – gladke, sijaj površine očistiš veliko lažje, kot rahlo hrapave (pomarančaste). Se pa strinjam, da za temnolasce/ke bele talne ploščice res niso najboljša izbira.

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.