loading

BLOG

23
jul
Schwalbennest_aussen

Hotel ali prikolica? Oboje!

Moja generacija se gotovo spomni počitnic v prikolicah. In čarobnega trenutka, ko smo mizo zložili v posteljo. Pa igranja z vrati prikolice, ki so se delila na pol, medtem ko je mama kuhala kosilo. Tudi družbe ni manjkalo …

Nazadnje sem spala v prikolici zaradi takšne nostalgije, na Novi Zelandiji. Prikolica je bila tako stara, da je lahko samo še stala. Odpeljati je niso upali.  Le midva in pred nama še neki prismuknjen novinar smo želeli prespati v njej. Nekoč spanje pač ni bila prioriteta. Zdaj dopustujemo drugače. Šotore in prikolice so zamenjali apartmaji.

Tudi hotel bi zdaj izbrala prej, saj nudi povsem drugo udobje kot prikolice. Razen, če gre za hotel v Berlinu. V četrti KreuzKölln stoji Hüttenpalast. Hotelček ima na voljo le 30 ležišč, nekaj izmed njih je umeščenih kar v prikolice ali male lesene hiške.  Zaseda prostore opuščene tovarne, največji med njimi, ki meri 200 kvadratnih metrov, pa je preurejen v prostor za kampiranje.

Kot v vsakem pravem kampu, ima tudi ta prostor za druženje. Ker so lastniki hotela druženju namenili veliko pozornosti, ne manjka niti priročna restavracija, v kateri postrežejo jutranjo kavo z rogljičkom.

Zelo retro in šik. Cene nočitev so sprejemljive, udobnost namestitve pa naj vsak oceni sam.

huttenpalast-4

WEBHBSchwalbeaussen4090

huttenpalast-5

huttenpalast-6

WEBCafeDSC_2647

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.