loading

BLOG

25
mar
Logo-Mama-Shelter

Hotel Mama ali razvajanje po francosko

Te dni presenetljivo aktualen Tone Pavček je nekoč zapisal tudi “Mama je ena sama.” V Sloveniji je mama pravi Superbrand, Trusted brand in kar je še podobnih nagrad. O tem, zakaj mladi še vedno živijo na račun staršev in si tako podaljšujejo socialno otroštvo, jedrnato razloži Metina analiza. Tu pa se raje posvetim predstavitvi pravega hotela Mama, brez ironije.

V izvirniku je to Mama shelter,’zatočišče pri mami’, zato mi dovolite poenostavljen prevod. It is what it is.

Hotel Mama je 5 let stara veriga francoskih hotelov. Koncept obljublja udobje, ki ga pregovorno pripišemo mamam. Nudijo več kot le sobe, restavracijo in bar. Interjer je eleganten, a hkrati topel, zato se gost v njem počuti kot doma. Nekoliko norčav v detajlih razkriva smisel za humor. Le kaj je sicer smisel napihljivih obročov v restavraciji? Odgovor pozna Phillipe Starck, oblikovalec interjera.

Verjamem, da hotel ni vsakdanji in tudi ne po okusu vseh. Gotovo pa je prijeten prostor za druženje. Poglejte restavracijo, katere zasnova napeljuje k interakciji, povezovanju. Morda celo spominja na menzo, a hrana je odlična, domača, mamina. Če vas pot zanese v Pariz, Lyon, Marseille, Bordeaux ali Istanbul, predlagam vsaj check out, če že ne check in.

7-Mama-Shelter-Bordeaux-photo-Francis-Amiand-yatzer

Mama-Shelter-Lyon-bar-photo-site

22-Mama-Shelter-Bordeaux-photo-Francis-Amiand-yatzer

Hotel-Mama-Shelter-Lyon-4

cn_image_0.size.mama-shelter-paris-france-105928-1

item3.size.mama-shelter-marseille-france-115089-3

mama-marseille_15-10-12-10515

019mama-istanbul

12-Mama-Shelter-Bordeaux-photo-Francis-Amiand-yatzer

18-Mama-Shelter-Bordeaux-photo-Francis-Amiand-yatzer

4-Mama-Shelter-Bordeaux-photo-Francis-Amiand-yatzer

mama-shelter-menu

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.