loading

BLOG

03
jan
kdaj stanovanje postane dom

Kdaj stanovanje postane dom?

V učbeniku sem prebrala, da je dom bivališče, kjer stalno živimo. Res, da učbeniki poenostavljajo, a vendarle mislim, da bo takole bolje: dom je prostor, v katerega se vsakodnevno in z veseljem vračamo ter ga delimo s tistimi, ki jih imamo najraje. Če imamo srečo, seveda. Je naše zavetišče, mikrokozmos, v katerem si naberemo energijo. V njegovem varnem zavetju se lahko skrijemo pred svetom, brez zadržkov čustvujemo… skratka: doma smo tam, kjer je naše srce.

Lastništvo gor ali dol, to pa res ne sme biti pogoj, da bi se nekje počutili doma! Pomembno je le, da prostor prikrojimo našim potrebam in načinu življenja. 100 ljudi, 100 čudi.

Zasnova prostora vpliva na življenje med štirimi stenami in odnose med sostanovalci: dobra združuje in nasprotno, slaba razdružuje. Zato je nadvse pomembno, da je ta prostor premišljen in pripravljen po meri človeka, ki tam biva. Funkcionalnost je pogoj za dodano vrednost bivanja. Drugo je estetika. Še bolje je, če imamo oboje. Ob tem droben nasvet: poiščite strokovno pomoč arhitekta. Če je dober, bo analiziral prostor in ga v pogovorih z vami – v katerih boste razkrili svoje želje in navade – uredil tako, da bo kar najbolj funkcionalen. Tako bo stanovanje dobilo piko na i.

Zdaj pa še z druge plati. Sem arhitektka. Verjamem, da z vsakim stanovanjem in kotičkom, ki ga preuredim, nekomu izboljšam kakovost bivanja. Ostalo sledi samo po sebi. Kvadratni meter za kvadratnim metrom; to je moj prispevek k lepšemu svetu. Včasih je dovolj že nasvet, potrditev, da nekdo razmišlja v pravi smeri, spet drugič kaj bolj navdihujočega, ki nas skupaj popelje k pravi rešitvi.

Vse to je moj blog in jaz z njim. Na stežaj vam odpiram vrata v svet strokovnega svetovanja. Arhitekturna pomoč ni le stvar prestiža. Nudim vam storitve za vsak dom.

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.