loading

BLOG

10
mar
hiska 1A-druga stran

Ključne rešitve so pred vrati

Ptički že tvitajo, da v torek na Gospodarskem Razstavišču ponovno odpira vrata Sejem DOM 2013. Tudi letos bom tam, s hišo 1A , ki smo jo razvili skupaj s skupino Zimic.

Ste se že znašli v situaciji, ko bi se radi odselili na svoje in končno osamosvojili? Seveda. Pa ste imeli na razpolago dovolj sredstev, da ste si privoščili nakup stanovanja? Hmm… Stanovanja pri nas so v primerjavi z gradnjo hiše še vedno precenjena – in če si ne moremo privoščiti stanovanja v mestu – zakaj si ne bi omislili hiše z vrtom v njegovi okolici? No, pravzaprav hiške…

Hiša 1A je namenjena gradnji na pretežno ravnem terenu. Tloris majhnih dimenzij ji omogoča lažjo umestitev na parcelo in s tem tudi boljše prilagajanje pogledom in ostalim specifikam prostora. Zaradi enostavne zasnove se temu primerno lahko premikajo tudi okenske odprtine, ki načeloma sledijo orientaciji sever-jug. Njena največja prednost je optimalna razporeditev prostorov, kar pomeni tudi manjši strošek gradnje.

Hiša 1A je torej primer tipske montažne (pasivne) hiše, z veliko sposobnostjo prilagajanja. Več o njej si lahko preberete na strani izvajalca lesenih (pasivnih) hiš.

Na sejmu pa bom prisotna še nekoliko drugače. Kako, izdam jutri…

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.