loading

BLOG

18
jun
image042

Ko je restavracija lepa, funkcionalna in dobra kakor hrana

Ne pišem pogosto o interjerjih doma, če je dom Slovenija. Razlogov je več. O tem pogosto pišejo tematske revije, jaz pa sem blog. V nekaterih že tolikokrat objavljenih ambientih se počutim skoraj doma. Zakaj bi jih potem omenjala še tu?

Namesto tega naj predstavim interjer, o katerem še ni veliko napisanega.  Je zelo fotogeničen in stoji v Šmarjeških toplicah. Preurejena restavracija je primer dobre prakse, kako iz malega ustvariti veliko, predvsem pa funkcionalno, kakovostno in lepo. Tri glavne lastnosti, ki sem se jih priučila z delom v arhitekturnem biroju D&K arhitekti, ki je oziroma sta avtorja prenove. Širši javnosti nista posebej znana, saj se medijsko ne izpostavljata rada. Škoda, saj ju odlikuje old school pristop, poleg tega pa v vsakem projektu pustita še malo skandinavske estetike.

Prenova restavracije v Šmarjeti je le ena izmed alinej na bogatem seznamu del za dolenjskega naročnika. Tokratna zgodba je specifična zaradi srečevanja različnih programov zdraviliških terapij, pri katerih so vsi gostje enakovredno deležni uravnoteženih obrokov v prijetnem in predvsem toplega okolja. Zaradi premišljenega izbora materialov bo restavracija še dolgo služila namenu. To pa je tudi bila osnovna želja, kajne?

Moj poklon obema in še na mnogo projektov!

image024
image057
image052
image018
image011
image008

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.