loading

BLOG

16
jun
la-de-dah-kids-stella-unicorn

Mala šola za otroško sobo

Od zapisa o roza sobicah se je pojedlo že veliko pšeničnega in koruznega zdroba. Morda je prav zato naša tamala višja že za dobrih 15 cm. Med njimi se skriva veliko trme, smeha in solz. Poganjavčka smo že zdavnaj prodali naprej: zdaj rola, vozi kolo brez koleščkov in skiro skoraj brez nog. Plava najraje pod vodo.

Zavoljo vrtčevskih igralnih petkov je v tem času spoznala svet barbik, princesk in samorogov. Plesala s kronico na glavi in mojo (edino roza) poletno obleko, ki se ji je zdela primerna za princeske. Prvič preizkusila ta pravo šminko in za pusta oblekla baletno krilce, ki sem ji ga zašila. Pod črto: spoznala je vse, brez česa sem sama pred trideset-plus-leti varno odraščala. Bolje zdaj, kot z morebitnimi posledicami, sem si mislila in upala na manj rožnate čase.

Sedaj pri njenih petih in pol ugotavljam, da je svoja rožnata krilca prerasla. Trenutno jo kot ponosno lastnico super kul tenisk bolj zanima skakanje z višine v “belček”. In neumorno sestavljanje legic pred spanjem. Zdaj ima tiste tamale, taprave. Z retro letališčem, ki ji ga je s podstrešja prinesel oči. Medtem pa tuhta velike misli, kako bi iz sobice odstranila kuhinjo, ki je ne uporablja več. In kako priti do novih polic. Na dve, ki jih že ima, je še posebej ponosna.

Ker je v vrtcu končno postalo tako super, smo se odločili za enoletni podaljšek. Šola ji tako ali tako nikamor ne bo ušla. Zato se tektonskih premikov v njeni sobi lotimo šele čez eno leto. Do takrat pa naj še naprej ustvarja v svojem malem svetu; na malem stolčku za svojo malo mizico in spi v svoji majhni postelji.

Kot pravi Pavček, “Kaj je majhno in kaj veliko?”:

Majhno živi v mali šoli.
A male glave
rastejo vneto,
prerastejo z letom
male rokave,
male težave,
male besede,
male stezice,
male razrede,
tovarišice
in mala šola ko lonec
poči.
Tedaj je majhnega konec.
In napoči
veliko.

shared-desk3-magna-wallpaper-coxandco-dot-co-dot-uk-kaszkazmlekiem.wordpress.com-hc3

F&R bed set 03

493708571c62a8db7b172d99c23f5322

4039086876_f05cb0ce22_b

littlevintagedesk1

 

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.