loading

BLOG

19
nov
IMG_2322

mali ATELJE

Prideš na sejem Ambient? Letos navijam za Atelje Mali, ki s svojimi dodatki za dom gostuje med selekcijo Top izdelkov. In njegovi so res TOP.

Zdi se, da je za Jerneja, avtorja izdelkov, vse le igra. S snovanjem izdelka preizkuša in odkriva odzivnost materialov. Največ ustvarja z lesom, ki je tako zelo priročen, nato s keramiko in poliuretansko smolo. Gotovo zveni enostavno, a za vsem skupaj je zbranega veliko znanja: začenši z izobrazbo – diploma iz kiparstva in magisterij iz restavratorstva –  in dolgoletnimi izkušnjami v modeliranju in restavriranju. Da ne pozabim na veselje do dela in ustvarjanja.

Odkar ga poznam, je šef. In tega se je nabralo za že več kot dvajset let. Ves prosti čas je nekaj ustvarjal, vedno nekaj novega, drugačnega. Enako tudi zdaj: izdelke domiselnih oblik, barv in originalnih imen, navdihnjenih s preprosto estetiko daljne Japonske. Vsi pa delujejo dovolj domače, da sodijo v prav vsak dom. Morda najdejo pot tudi v tvojega.

Čeprav ima produktno oblikovanje svojo ceno, Lastna hvala, cena mala zanj ne drži. Ne hvali se, cene njegovih unikatov pa za naš prostor tudi niso visoke. Podpiram vse, kar je kakovostno in domače. Zato v predogled dodajam izbor iz serije taket, noši žlic, žličk, žličkic, vaz in ostalih izdelkov.

 

FullSizeRender

IMG_1982

IMG_2056

IMG_2175

IMG_1804

IMG_2405

IMG_2416

IMG_2069

 

 

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.