loading

BLOG

28
avg
IMG_0047

Mobilna hiša na preizkušnji

Letos so mobilne hiše uspešnica, slo top 30, delno zaradi kuponkomanije. Vse več kampov jih postavlja, za dobrih 20.000 € in več pa jih lahko bolj ambiciozni postavijo celo v avtokamp po izbiri. V primerjavi s prikolicami so večje in udobnejše, a hkrati ne tako zelo mobilne. Tudi sama sem se pred dobrim tednom spogledovala z eno. Priznam, ni bila ljubezen na prvi pogled. A se mi je – zapriseženi  tabornici, včasih pa razvajeni uporabnici udobnih apartmajev – vseeno zdelo vredno poskusiti. Bivanje v hiški, veliki kot kontejner? Kako udobno sploh utegne biti?

Izkazalo se je, zelo. Bistvo pravilne uporabe majhnih površin je optimiziranje namenskih prostorov, vključno z opremo. O tem sem že pisala. Na dopustu – posebej poleti – pa je to še veliko lažje. Kaj pravzaprav potrebujem – poleg dobre družbe – da se imam lepo? Ne dosti: primerno ležišče, spodoben tuš z umivalnikom in wc-jem in omaro, v katero lahko mirno odložim najnujnejša oblačila. Če se odločimo, da kuhamo sami, še kotiček za kuhanje in obvezen hladilnik. Vse ostalo je luksuz. Mi smo ga imeli: lesena terasa s pergolo, ležalniki, senčnik in bazen.

Proizvajalci bodo trdili, da so mobilne hiše bliže pravim hišam kot prikolicam. Nekaj jih meni celo, da lahko v njih živite, ne le dopustujete. Slovenskemu proizvajalcu Polymobil gre pri tem celo verjeti, saj imajo reči, ki jih imajo velike hiše. Z letošnjega dopusta se vračam s prijetno uporabniško izkušnjo. A le za kak teden ali dva najema. Glede dopustovanja kljub vsemu ostajam pri klasiki: kampiranju s šotorom in sanjah o pravem camperju.

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.