loading

BLOG

25
sep
1805045379_7ae5aa2617_o_1

Odprte hiše Slovenije

Projekt odprtih hiš pod imenom Open House Worldwide v svetu poteka že 21 let, pri nas pa 3. Dva dneva v letu imate tako na stežaj odprta vrata v objekte in prostorske ureditve, ki so primeri kakovostnih arhitekturnih rešitev. Vseh preostalih 363 dni pa so to bolj intimni prostori, nepovabljenim zaprti.

Ne gre za bahanje lastnikov, ampak za dobronamerno sodelovanje s stroko. S sprehodom skozi interjer se lahko na lastne oči prepričate o prednostih skrbno zasnovanega interjerja. Prav tako vam strokovnjaki  – ponavadi avtorji arhitekti – razložijo koncepte in zgodbo, ki zaznamujejo projekt. Tudi na radovedna vprašanja odgovarjajo.  Lastniki prav tako. Bistveno drugače kot v razstavnem salonu, kjer prvotno prodajajo.

Tudi sama povabim naročnike domov na kavo. Če od zobozdravnikov pričakujemo urejene zobe, morajo imeti arhitekti najbrž urejen dom.  Ker na obleke ne dam veliko, mi je toliko bolj pomembno okolje, interjer, v katerem bivam. Čeprav se pregovorno zdi, da je kovačeva kobila ponavadi bosa, so mnenja precej različna. Kdaj pa je vas arhitekt nazadnje povabil na dom?

Letos bodo izbrane hiše odprte 5. in 6. oktobra. Če se ozirate po prenovah ali novogradnjah, priporočam. Če vas zanima drobovje javnega objekta, v katerega kot nezaposleni nimate vhoda, tudi. Preostali imate na voljo “prigrizke” za firbca v vas, željnega informacij, kakšna je ta in ona hiša.

Program je že na voljo. Za ogled zasebnih objektov pa se ne pozabite prijaviti pravočasno.

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.