loading

BLOG

09
sep
Celozaslonski zajem 9.9.2014 142322

Ostala sva brez tapet, ti si izbrala sonce

Se še kdo spomni palm, ki so krasile stene naših socialističnih domov? Težko si bom izbrisala iz glave sliko bratrančeve sobe. Na največjo steno je bilo prilepljeno tropsko morje. Čisto nekaj drugega, kar smo imeli doma. Takrat se še nisem znala odločiti, ali so mi všeč ali ne, a nekaj vprašanj je bilo. Palme na steni? Na mojih so bile kvečjemu risbice. No, na njej res včasih tudi kakšna palma na samotnem otočku. Zdaj vsaj vem, kje sem jih pobrala.

Še vedno razmišljam o dvodimenzionalnih socialističnih palmah. Napredek je očiten. Zdaj si lahko privoščimo prave, pristne palme. Zakaj so bile takrat tako priljubljene  viralne, ne vem. Gotovo pa našo generacijo tako fascinirajo potovanja v trope tudi zaradi njih. Morda je šlo za dogovor med Titom in Castrom in bizarno kulturno izmenjavo. Ne bom presenečena, če bom na Kubi nekoč ugledala porumenele tapete Julijskih Alp. Hladijo prostor?

Na srečo se je tapetna moda spremenila. Že nekaj časa so spet in, posebej retro vzorci. Palme k sreči ne. Zdaj obstajajo še druge rešitve, s katerimi se lahko ohladi dom. In osveži. S tapetami si lahko ustvarimo prave stenske murale. Namesto akvarelov v okvirjih, te lahko nalepimo direktno na steno. Lahko si ustvarimo geometričen ali skandinavski gozd. Motivi s pridihom skandinavskega oblikovanja dom umirijo in osvežijo hkrati. Idej je preveč. Demokracija, pač.

Prikazano najdete tudi na www.photowall.com in www.moonwallstickers.com.

casa_haus_mr_perswall_watercolor_walls_paredes_acuarela
casa_haus_photowall_watercolor_walls_paredes_acuarela_2
world_wall
photo-wallpaper-45797-3
photo-wallpaper-45937-1
noFirstPage-wallpaper-47849-1_01
photo-wallpaper-45435-1
photo-wallpaper-46906-1

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.