loading

BLOG

27
okt
56a01a3acf79cfa59bf01be3365006df

Otroška soba za punce: 50 odtenkov roza?

Si predstavljate dekliško sobo, ki ni roza? Domišljija ni roza barve. Že od nekdaj se sprašujem, kdo in kako je razdelil barvni spekter na fante in punce. Zakaj so fantje modri in punce roza, in od kod korelacija s princeskami in balerinami. Nezavedno podtikanje mamic ali jasna barvna strategija deklic? Je bilo prej roza jajce ali roza kura?

Odrasla sem med belimi stenami in retro tapetnimi vzorci. In prav nič mi ne manjka, je prikimal. Tradicijo želim z najboljšimi nameni nadaljevati s hčerko. Možnosti, da odraste v princesko, so pičle. Želim, da se njen pogled ne ustavi pri petdesetih odtenkov roza. Kaj pa, če bo znanstvenica, inženirka ali bog-ne-daj, gradbenica?

Izbiram ji oblačila uporabnih barv, ki jih lahko enostavno kombiniram. Modra mamica nimam težav niti z modro. Oblečena je pisano, kot morajo biti živahni otroci, in usklajeno. Potihem sem kar malo ponosna nanjo, ko mi razlaga, da ima najraje rumeno. Seveda iz omare potegne tudi roza barvo. Pričakujem, da bo pri prijateljih kmalu spoznala tudi roza Barbi, Smokije in McDonalds. Svet, ki ni vsem pisan. Na kožo.

Trkam na vašo vest in prebujam domišljijo. Pripravite sobico ali pa kotiček, v katerem bo deklica lahko zasanjana. Uporabite enostavne barve, lahko pastelne ali bolj živahne. Z zdravo mero in pravo kombinacijo lahko vse delujejo živahno in hkrati nežno. Lahko uporabite barvno talno oblogo in pustite stene bele, kot prostor za njene umetnine ali poličke. Kakšno lahko tudi pobarvate. Idej je mnogo, priznam pa, da je pri fantih vendarle nekoliko lažje. Da ne bo nesporazuma, roza je čisto OK. Tudi midve kofetkava in jeva namišljene piškotke z rožnatim servísom. A tako kot s piškotki: manj je več.

MarissaS_072C-Low-480x561

tumblr_lqgqklE6d91qbr8r3o1_500

9f65d301fe56784f915a6833d498eb86

Guirnalda_Luces_Dormitorio_infantil_2

bright and girly

GirlsRoom091

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.