loading

BLOG

02
maj
1-woonkamer-wit-bruin

Poletna rezidenca ob morju

Pred leti se je v mirnem zaledju Biarritza, evropskega surfarskega raja, začela prenova stare hiške iz 40-ih let. Vse, kar je še bilo uporabno, so bile tri stene. In streha, ki je komaj še stala. Postavili so novo in pod njo nove stene. Na 150 kvadratih so uredili poletno zatočišče.

Letnemu času primerno je hiša svetla in zračna. Tudi velik bivalni eno-prostor-ec ji ne manjka. V njem je dovolj prostora za kuhinjo z jedilnim kotičkom, dnevni prostor in kajpada, surf. Ta je ob hladilniku, stolih in kavču pač obvezna počitniška oprema. Jaz bi morda dodala še samonapihljiv sup in visečo mrežo, zdaj, ko obvladam viseče spanje.

Pasteli hladijo, pravi odtenki pa dodajajo pridih preteklega obdobja. Še bolj hladijo betonska tla, najverjetneje epoksidna, dodelana z drobnimi detajli: recimo keramičnimi ploščicami ob kuhinjskem nizu in dobro premišljeno preprogo. V otroški sobi so tla lesena, popleskana v belo. Pa črna vrata z dobrodošlico.

Zasnova interjera je eklektična, kot se le da: prepletajo se oblikovalski – kavč, hladilnik, stoli – in vintage kosi. Tu vedno pridejo prav predmeti družinskega porekla ali takšni, ki smo jih poiskali na bolšjem sejmu. Tako dobi prostor tudi vonj po svobodi. Prostor pod stropom je našel celo roza flamingo. Izjema potrjuje pravilo in “manj je več” tu pač ne drži. Strinjam se, da je prostor še bolj zanimiv. In odlagalnega je več kot dovolj.

Če ga kdo želi poiskati – ali obiskati, tole zatočišče se nahaja ob Atlantiku. Mirne duše pa bi ga lahko uredili tudi na Krku, Lošinju ali še kje. Sezona zbiranja ponudb za projekte se je že začela. Vabljeni k sodelovanju.

2-keuken-wit

3-keuken-wandrek

4-eethoek-wit

6-loungehoek-wit

7-hal-wit (1)

8-slaapkamer-wit-hoofdbord

9-meisjeskamer-naturel

11-speelhoek-hout

12-jongenskamer-naturel

13-slaapkamer-speelhoek

14-badkamer-naturel-spiegel

15-medicijnkastje

 

 

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.