loading

BLOG

16
apr
naslovka

Sedim na kartonu in uživam …

Od nekdaj rada shranim embalažo, ki se zdi primerna za ponovno uporabo. Ponavadi Če mi uspe, jo predelam v kaj drugega. Nikoli pa nisem pomislila, da bi jo uporabila kot pohištvo. K sreči več glav več ve in nekomu je uspelo tudi to! Mladi italijanski oblikovalki Arianna Filippini in Federica Ravera v sodelovanju s kartonažnim podjetjem pogumno razvijata pohištvo iz kartonske lepenke. Poudarek je na kosih, ki razveselijo otroke ali zapolnijo domačo pisarno in dom.

Pogosto se sprašujemo, kako zasnovati in opremiti otroško sobo, ki bo funkcionalna, otrokom pa zanimiva. Pomaga tudi, če je uporabna dlje časa in cenovno ugodna. Zato najpogosteje posegamo kar po skandinavskih nizkocenovnih rešitvah. Ob tem pa nas vse premalo pomisli tudi na vidik trajnosti. Čez leta se nato sprašujemo, kam z vsem pohištvom, ki so ga otroci prerasli in ga obdelali. To je otroški zob časa. Starši vemo, kako zahtevne preizkuševalce trdnosti pohištva imamo doma. Sem za mehko uvajanje sprememb.

Blagovna znamka eco-and-you obsega tri linije pohištva za najmlajše: Fruit Juice in Safari sta bolj igrivi in otrokom omogočata likovno ustvarjanje v klopi s podobo sočnega jabolka, počivanje na banani, klementina in hruška pa jim pokažeta minute in centimetre. Line vsebuje enostavno modularno pohištvo, primerno za shranjevanje knjig, igrač in še se bo kaj našlo. Avtorici seveda nista pozabili na odrasle: v spletni trgovini so še veliki počivalniki, mize, obešalniki, delovne mize in ostali dodatki za učinkovitejšo organizacijo doma.

Zakaj že? Ker imamo radi enostavne, uporabne in nekoliko drugačne rešitve. Predvsem pa zato, ker je reciklaža tako zelo kul! Bodimo prijazni do sebe in narave. In pospravljajmo novo opremo pred dežjem. To je tisti naravni pojav, ki napolni močvirja. Močvirja pa so tista oddaja, ki jo poslušam v počivalniku. Naslednji bo iz kartona.

Alice4

q-morgan2

Q-Bonita-2

q-clementine1

q-william1

q-wally1

q-effy2

q-jobs6

q-miniwally31

vse foto: www.eco-and-you.com

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.