loading

BLOG

28
maj
foto: mutina

Španski vzorec, dom bo dvorec!

Azulej by Patricia Urquiola je serija ploščic proizvajalca Mutina, plod že četrtega sodelovanja z izjemno špansko arhitektko in oblikovalko. Je poklon estetiki Viktorijanskega obdobja s sodobnim pridihom 21. stoletja: s sodobno tehnologijo so vzorci na porcelanasto ploščico natisnjeni digitalno. V primerjavi s klasičnimi ploščicami imajo te večjo trdnost, posledično večjo obstojnost in odpornost proti obrabi in madežem ter možnost večjega formata. Tudi barve zato ne bodo zlahka zbledele. Vse našteto in formati 20×20 cm in 80×80 cm jim omogočajo notranjo ali zunanjo uporabo, v zasebnih ali javnih prostorih.

azulej-10

Združujejo raznovrstno estetiko, saj ena sama serija obsega horizontalne, vertikalne in diagonalne vzorce – z raznovrstno motiviko: geometrijo, čipkami in cvetličnimi vzorci. Kakorkoli jih postavimo, bo prav in unikatno: kot kombinacija enakih ali različnih vzorcev v nove vzorce ali popolnoma različnih ploščic v unikaten patchwork. Vse v nežnih, nevtralnih barvah, ki jih je oh, tako preprosto kombinirati.

azulej-12

azulej-skupaj

Ploščice, ki jih ne morete gledati, ampak jih preprosto morate občudovati. Z različnih zornih kotov. Prava poslastica za vse, ki radi ustvarjate sami. Za vse ostale poskrbimo arhitekti.

azulej-16

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.