loading

BLOG

04
apr
DSC_6125_MS

Stanovanje za oddajo

V Ljubljani od začetka šestdesetih let stoji stanovanjski blok, ki se v enem izmed kadrov prikaže tudi v Sreči na vrvici. Ne na Bratovševi, kjer se je odvijala filmska zgodba, ampak v samem centru mesta. Je že bil primerno fotogeničen ali kako drugače pomemben.

Takrat je za vsakim vhodom stanovala štiričlanska družina, pred blokom je bil parkiran fičko. Danes je oboje redkost. Živimo drugače in ne nujno bolje. Družine, ki lahko izbirajo, se odločajo za pobeg na obrobje mesta. Prosto gibanje otrok in več kvadratov pod nogami za isto ceno- saj res, zakaj pa ne? V centru tako ostajajo tisti, ki jim ustrezajo njegove prednosti. Teh je za polno zaposlene nešteto. Prva, ki mi pade na misel, je odsotnost pločevinkanja. Pozna kdo ustreznejši prevod besede “commuting”?

Ko se je stanovanje v opisanem bloku znašlo na trgu nepremičnin,  sem za bodočega kupca preverila stanje in potencial nepremičnine. Tloris je bil že v osnovi dober. Poudarjam, ker takšnih  že pol stoletja ne delajo več. (Ni hec. Takrat se je med načrtovanjem razmišljalo tudi o omarah.) Lokacija pa je zaradi zgoščene ponudbe mestnega središča več kot primerna za mlajši, zaposlen par ali posameznika.

Stanovanje smo iz “štiričlanskega” (po nekdanjih standardih) preuredili v veliko bolj zračnega in udobnega. Namesto otroške sobe ima prostorno jedilnico za druženje ob dobri hrani in delovni kotiček za občasno delo od doma. Spalnica z novimi zatemnitvenimi zavesami čez vikend omogoča podaljšano nedeljsko spanje, dnevna soba pa ima pomožno ležišče.

Prenovili smo instalacije in obnovili najbolj vredne vgrajene kose: na novo polakiran parket je ponovno zadihal v vsej svoji ribji kosti, utility omara in drsna vrata v kuhinjo pa so ponovno zasijali v vsej svoji belini. Daleč najboljša pripomočka za red pri hiši.

Z minimalnimi, a dobro premišljenimi posegi smo stanovanju vdihnili novo življenje. Optimalno opremljeno in stilsko dovršeno se po novem kopa v svetlobi. Za stanovalce je poskrbljeno na sosednji Iliriji ali Tivoliju.

Stanovanje se ponuja tistemu, ki je pripravljen uživati v njegovem udobju. Tik pred objavo je že dobilo svojega prvega najemnika. Če bi se rad postavil v vrsto, mi piši. Sicer pa dobrodošel vsak, ki načrtuješ nakup nepremičnine. Strokovna pomoč se je še vedno izkazala kot najbolj pametna odločitev.

vse foto: bivam

PS_8299_01

IMG_8329_PP

IMG_8281_PP

IMG_8261_PP

IMG_8268_MSDSC_6169_MS_01

IMG_8258

IMG_8255IMG_8263_PP

DSC_6193_PP_02

IMG_8305_PP

IMG_8306_PPDSC_6252_PP_01

DSC_6256_PP-001

01_VOSNJAKOVA5-Model

 • b0j3

  Strokovna pomoč as in – kako prenoviti stanovanje ali še kaj drugega?

  • http://www.bivam.si/ Petra Peterka

   Kar je v moji strokovni pristojnosti. Gradbeno – obrtniških del in čiščenja objekta pa ne opravljam.

 • Sonja

  Če prav razumem, je stanovanje na voljo tudi za nakup. Bi lahko izvedela kaj več? :)

  • http://www.bivam.si/ Petra Peterka

   Stanovanje se samo oddaja. Za nakup ni na voljo. :)

   • Sonja

    Petra, hvala za odgovor.

 • Špela Gros

  kakšna pa je cena najema?

  • http://www.bivam.si/ Petra Peterka

   Pišite mi prosim na mejl in vas povežem z lastnikom.

 • Tadeja Pungercar

  Zdravo, tudi mene zanima, kakšna je cena najema stanovanja.

  • http://www.bivam.si/ Petra Peterka

   Za številke se mi prosim oglasite na mejl.

   • Tadeja Pungercar

    Ki pa je? Žal ga ne najdem na spletni strani.

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.