loading

BLOG

02
apr
DSC00425

Ti je stanovanje sploh še prav?

Pride dan, ko ti tudi najljubši par jeansk ni več prav. Nujno potrebuješ nove, težko je življenje brez njih. Podobno se dogaja tudi z domom, le da tega ne opaziš ali zgolj nočeš opaziti. Kar še zmoreš, je odnašanje tedenske navlake do zabojnikov, za kaj več pa je časa že škoda. Manjše prostorske stiske – tako kot kavbojke – lahko za silo in sproti pokrpaš, a to ni dolgoročna rešitev.

Spremembe so stalnica. Potrebe po prenovi ali reorganizaciji doma se ponujajo kar same: ob povečanju družine bo stanovanje pretesno, ob osamosvojitvi otrok celo preveliko. Če ti je dolga leta služilo odlično, to ne bo nujno obljuba za naprej. Stanovanje potrebuje temeljito osvežitev. Možnost je tudi nakup novega, ki bo ustrezal novi realnosti. In tu se zgodba najverjetneje ne konča. Življenje se bo spreminjalo naprej.

Kratek test:

Se ti dogaja, da

  1. doma nenehno nekaj iščeš? Morda posledica raztresenosti ali slab spomin.
  2. se na nekaterih žariščih nalagajo kupi reči? Na primer oblačila, ki jih sicer nenehno pospravljaš, a neurejenost ne gre stran. Je nemaren partner ali so mali otroci?
  3. spiš na kavču, čeprav zakon ne škripa? So v spalnici otroci?
  4. je kuhinjska miza postala pisarna? V sobi za gosta še nikoli ni nihče prespal?
  5. te moti prah, ki se nabira na odprtih policah?  Zdravljenje je simptomatsko. Žal.
  6. imaš na nogah modrice, ali pa na bokih? Sum na napačno razporeditev pohištva.
  7. v neizkoriščenem kotu sameva lončnica?
  8. so obiski redki? Še koga sploh povabiš ali nočejo priti?
  9. se v modernem domu počutiš kakor kmet?  Ali obratno?

Če si se vsaj malo prepoznal (zbral/a vsaj 3 “ja”-je, je čas za prenovo doma. Nov mora biti organiziran tako, da bo vedno in brez truda urejen. Ne potrebuješ veliko sredstev, le pravega sogovornika. Kje me najdeš, se ve, v razmislek pa si preberi še tole.

Jaz pa pridem takoj nazaj, le po nove kavbojke skočim…

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.