loading

BLOG

11
jun

Vse je ena sama, velika kuhinja

 

Na teveju se zadnji mesec na veliko kuha. Tudi pri nas se, a na štedilniku. Čeprav naša kuhinja ni velika. Kabrio varianta, takšna brez zgornjega niza omaric, saj v mansardi drugače ni šlo. Zato pa imam vse dobesedno popredalčkano. Ko bom velika, si obljubljam, bom imela veliko. Takšno iz revij.

Do takrat se moram zadovoljiti z domišljijo. V kuhinjo namreč z lahkoto spravim skoraj vse, kar bom nekoč v veliko. Če ne gre, odvržem. On seveda ni tako zahteven. Važno je le, pravi, da ima hladilnik. Jaz bi takega, ki bi se založil sam, je pravkar nalašč preslišal namig.

Kakšna pa sicer sploh je “prava” kuhinja, takšna ki paše prav v tvoj dom?

V prvi vrsti je optimalno prilagojena prostoru in uporabnikom. Pri pogosti uporabi mora biti predvsem funkcionalna, pri neredni je lahko samo lepa. Enostavna za uporabo in čiščenje. Pa topla: pripravljanje (in uživanje) hrane je obred, veselo opravilo. Ne potrebuje pedigreja, zato je lahko tudi uvožena iz Ikee. Odvisno, koliko časa želiš, da ti služi.

Prav vsaka pa v osnovi potrebuje pametno razporeditev. Zato naj jo začrta arhitekt. Šele kasneje se skoči do družinskega mizarja ali prodajalca v salon s kuhinjami. Zelo redko je slednji hkrati arhitekt. Brez zamere, razlika je očitna. Seveda si delam reklamo. Zakaj pa ne, ko pa tako rada rešujem tudi kuhinjske stiske. In za kakšnimi se oziram sama? Lago je edino, kar izdam.

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.