loading

BLOG

15
jan
Tamersc_3

Zimska pravljica

Jagdhaus je zgodba iz Južne Tirolske. Zimska pravljica, ki se oddaja v najem. O ceni ne bom izgubljala besed. A dokler ne uvedejo še davka na sanje o nepremičninah, lahko počnem vsaj to.

Pravljica “stoji” v naselju Tamer na Južnem Tirolskem. Bolj enostavno, v bližini smučarskega raja Kronplatz. Pravzaprav ni le ena hiška, ampak dve – večja in manjša – med katerima so avtorji iz EM2 Architekten ustvarili svojevrsten dialog. Njuni zgodbi se prepletata v razmerju zunanjih gabaritov, medsebojnih povezav z vhodi in izhodi, s topografskimi danostmi okolice…  Sofisticirano, gre verjeti na besedo.

Glavna, velika, ima dve nadstropji. Bivalne prostore v pritličju ter spalnici za štiri, kopalnico in delovnim, oziroma študijskim kotičkom v nadstropju. V tako lepih krajih se očitno veliko študira… Druga stavba je zasnovana zgolj kot zatočišče, s spalnico in kopalnico za dve osebi. V njej so – kot kaže – na kotiček za pridne pozabili in se študira le zavoje v levo in desno po sveže zapadlem celcu. Mmm…

Najbolj opazen element je macesnov les, s katerim je obložena celotna zunanjost in notranjost obeh enot. Ta z minimalističnimi potezami deluje hkrati elegantno in moderno, predvsem pa toplo in prostorno. Nikakor pa ne dolgočasno. Zanimiva so tudi okna: v pritličju so velika panoramska in odpirajo pogled na Dolomite, v nadstropju pa so zreducirana na horizontalne reže. Te zagotavljajo večjo domačnost in zasebnost.

Ko hiši nista v uporabi, sta pred pogledi in nepovabljenimi gosti popolnoma zaprti z velikimi polkni. A brez skrbi, prihodnjič, ko prismučam mimo, že vem, kaj se skriva za njimi.

O možnost najema pa tu.

Tamersc_4

Jagdhaus-Tamers-04-1150x862

Jagdhaus-Tamers-02-850x637

em2-architekten-jagdhaus-tamers-studio-interior1-via-smallhousebliss

Jagdhaus-Tamers-05-1150x862

Jagdhaus-Tamers-07-1150x1533Jagdhaus-Tamers-06-1150x1533

Jagdhaus-Tamers-09-1150x1532Jagdhaus-Tamers-08-1150x1533

vse foto: Studio Mads Mogensen

 

 

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.