loading

ARCHIVES

05
jan
20140619TSAI02EM_1000

Stanovanje v najemu

Ni težko biti arhitekt in se igrati s projekti, ki imajo visok ali celo neomejen budžetom. To zna tudi mladina brez birojske prakse. Zaplete se, ko je treba izdelati cenovno ugoden projekt: projekt, pri katerem naročniku z minimalnimi sredstvi funkcionalno organiziraš in opremiš površino, na kateri bo kakovostno bival.

07
maj
naslovka izrez

Kako postaviš hišo v hišo?

Če imaš Prostor in Arhitekta, je odgovor enostaven. Takšno stanovanje stoji sredi Pariza, na Rue Voltaire in je loft. Kaj to loft?

25
sep
1805045379_7ae5aa2617_o_1

Odprte hiše Slovenije

Projekt odprtih hiš pod imenom Open House Worldwide v svetu poteka že 21 let, pri nas pa 3. Dva dneva v letu imate tako na stežaj odprta vrata v objekte in prostorske ureditve, ki so primeri kakovostnih arhitekturnih rešitev.

25
jun
IMG_0134

Bivam z arhitektko …

Ali imam v življenju srečo, ali pa je vsak drugi Slovenec arhitekt. Veliko ljudi v moji okolici, najboljši trije prijatelji in še kup njih, sploh pa Petra, urejajo prostor. Lepo, da jih poznam.

03
jun
foto: bivam

Idejni projekt: naj se potovanje začne

Idejno zasnovo torej že imate, izbranega arhitekta tudi. Vaše zamisli in želje so že dobile nekoliko jasnejšo podobo: zdaj veste, kaj vse vaše zemljišče prenese oziroma poznate skrite potenciale vaše nepremičnine.

16
apr
avto_portugal

Idejna zasnova: gremo na pot ali le na trening varne vožnje?

Če ste si prebrali prejšnji prispevek, je odločitev, da boste projektirali z arhitektom, verjetno že padla. Zdaj je na vrsti izbira. Če vam kljub namigom še vedno ni jasno, povprašajte naokoli ali pa se pustite zapeljati v svet projektiranja in še naprej prebirajte moj blog. Bon voyage! Nekaj napotkov za na pot pa tudi ne […]

09
apr
sestanek

Storitev arhitekta: kava z rogljičkom ali nujno zlo?

Arhitekturna storitev, projektna dokumentacija, hiša/stanovanje, komunalni prispevek, visoke cene, vse po splošnem prepričanju sodijo v isti koš. Marsikdo je svoje mnenje o previsokih cenah storitev in priporočila poceni copypaste arhitektov gotovo že odtipkal v debatne forume. Za vse preostale pa namenjam serijo prihodnjih prispevkov.

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.