loading

ARCHIVES

05
jan
20140619TSAI02EM_1000

Stanovanje v najemu

Ni težko biti arhitekt in se igrati s projekti, ki imajo visok ali celo neomejen budžetom. To zna tudi mladina brez birojske prakse. Zaplete se, ko je treba izdelati cenovno ugoden projekt: projekt, pri katerem naročniku z minimalnimi sredstvi funkcionalno organiziraš in opremiš površino, na kateri bo kakovostno bival.

18
avg
DSC_1780

Popolna prenova stanovanja v Ljubljani

Ocenjevanje interjerja z vidika lepo/grdo je površno. Le naročniki in arhitekti poznajo okoliščine, v katerih stanovanja nastajajo. Med željami in realnimi možnostmi je veliko kompromisov. Na obeh straneh upamo, da so dobri.

23
jun
small-loft-design

Gremo na sveži loft!

Lep pozdrav iz prelepega lofta v Londonskem Camdenu. Upam, da je na Air b’n’b’, nisem še zares tam. London je mesto mnogih priložnosti in dragih najemnin. In majhnih, dobro izkoriščenih prostorov, kot je ta. Prej je služil kot poslovni prostor, zdaj je stanovanje.

10
jun
99525fdfd818f60ffe236328455b7b97

Ni vse za na zid

Da imam rada belo, ni naključje. Pogosto rešujem stanovanjske težave manjših površin. Svetle stene, po katerih se razliva dnevna svetloba, omilijo občutek majhnosti in lajšajo tesnobo.

06
mar
6afcf36883a5b4513c2a061355fb964a

Kakšna so ženska nebesa?

Da bo jasno, to je arhitekturni blog, zato, dragi bralci (možje, mladeniči in mladički), o tistem kdaj drugič. Če bi lahko pokukali v ženske misli, bi razumeli, da so nekje popolnoma drugje.

05
apr
thumb (1)

Stanovanje, ki ga že poznamo

Tanja in Uroš sta v uporabo dobila stanovanje, ki sta ga poznala že od prej. V njem je namreč stanovala sorodnica z družino. Pogosto sta jih obiskovala. Prav zato se je pred vselitvijo zataknilo: prejšnja podoba stanovanja se jima je v spomin vtisnila tako močno, da si prostora nista znala predstavljati kako drugače.

29
jan
image_0131

Skandinavska lahkotnost bivanja

Na sever bi šla. Za začetek recimo v Stockholm. En teden bi bil čisto dovolj, toliko da za nekaj časa potešim to svojo željo. Čudno, vem, da o tem razmišljam sredi zime. Mogoče je to le iluzija spomina trenutnih razmer, kdo ve, mogoče bi se pa tudi že rada šla spet kam potepat…

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.