loading

ARCHIVES

05
avg
IMG_7773-001

Nova kuhinja, novo veselje

V kuhinji se skuha veliko več kot le užitna hrana. To so zgodbe. Kuhinja je priča prvemu, ki se mu mudi v službo ali šolo. Vé, kdo je ponoči na skrivaj hodil v hladilnik, podobno kot je to na skrivaj počela lisica v Mojci Pokrajculji. Ni vsaka kuhinja pravljica, a prav vsaka ima zgodbo in […]

09
apr
made-by-cohen-armadale-12

Avstralski interjer po skandinavsko

Tam spodaj sem bila leta 2008. Natančneje, postanek v Sydneyu je bil prva izkušnja na spodnji polobli. Čeprav sem vedela, da ne more biti zelo drugače, sem vendarle odkrila precej novega. Na primer očarljivo zvezdnato nebo z Magellanovima oblakoma. Težko verjameš, da zreš v galaksijo. A tudi na avstralski Zemlji živijo dovolj nenavadne živali. Nerodno […]

25
mar
Logo-Mama-Shelter

Hotel Mama ali razvajanje po francosko

Te dni presenetljivo aktualen Tone Pavček je nekoč zapisal tudi “Mama je ena sama.” V Sloveniji je mama pravi Superbrand, Trusted brand in kar je še podobnih nagrad.

25
feb
008-split-view-mountain-lodge-reiulf-ramstad-arkitekter

Lesena lepotica, počitniška hiša na Norveškem

Najlepša pravljica bi se lahko začela takole: Za devetimi gorami, v majhnem kraju Geilo na Norveškem, živi zala mladenka.

04
dec
TDFOH-SYD-greywall

Pop-up dom

“Pop-up dom je enomesečni dogodek sodelovanja teorije in prakse. Predstavlja prodajno razstavo produktov slovenskih ustvarjalcev ter sodobno pisarno namenjeno skupnemu delu, povezovanju in sodelovanju.”

11
nov
_kam8479-412

G-rajsko razvajanje

Prav je, da se na Martinovo predstavi prav poseben prostor za razvajanje brbončic: Gredič. Grad iz 16. stoletja stoji tik ob italijanski meji, v kraju Ceglo. Širša javnost ga je zaradi njegove nove vsebine odkrila šele pred kratkim.

03
sep
_OLI9562F8_o_b

Majhen hotel velikih razsežnosti

O hotelu Cubo je bilo že marsikaj napisanega in povedanega. Tudi šal. Nedvomno je dobitnik mnogih prestižnih nagrad iz sveta hotelirstva.

24
apr
Bohem_44

Paris Paris

 Sredi Pariza, v zgodovinski četrti Marais, se v eni izmed stavb iz sedemnajstega stoletja skriva domovanje modne oblikovalke Vanesse Bruno. Rdeča nit interjerja je kombinacija nasprotij, kakršen je tudi del njenega multikulturnega življenja:

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.