loading

ARCHIVES

14
mar
Ikea-PS14-3

Nova kolekcija IKEA PS 2014

Aprila na Ikeine police prihaja novo kolekcija PS za leto 2014. Prilagojena je življenjskemu slogu prebivalcev urbanih središč, predvsem mladim, ki bivajo v manjših (najetih) prostorih.

03
sep
_OLI9562F8_o_b

Majhen hotel velikih razsežnosti

O hotelu Cubo je bilo že marsikaj napisanega in povedanega. Tudi šal. Nedvomno je dobitnik mnogih prestižnih nagrad iz sveta hotelirstva.

28
avg
IMG_0047

Mobilna hiša na preizkušnji

Letos so mobilne hiše uspešnica, slo top 30, delno zaradi kuponkomanije. Vse več kampov jih postavlja, za dobrih 20.000 € in več pa jih lahko bolj ambiciozni postavijo celo v avtokamp po izbiri. V primerjavi s prikolicami so večje in udobnejše, a hkrati ne tako zelo mobilne. Tudi sama sem se pred dobrim tednom spogledovala z eno.

16
jul
Diogene-Cabin-Vitra-Renzo-Piano-RPBW-3a

Bivam v škatli, mislim izven

Če sem prejšnji teden pisala o hiškah iz kartona, je današnji izbor torej nekoliko bolj concrete, a še vedno not concrete, brez betona.

05
feb
mill1

Nov dom pod isto streho

Mlad par se je odločil svoje prvo skupno domovanje urediti kar v hiši njenih staršev. Na razpolago sta imela sicer le 52 m² površine, a neobremenjene s kreditom. Za strokovno pomoč sta se odločila zato, ker sta želela čim boljši izkoristek mansarde.

11
jan
pri Nataschi v Barceloni

Pri Nataschi v Barceloni

Marca 2012 smo se z družino potepali po Barceloni. S stanovanjem smo se spoznali prek Air b’n’bja, z njegovo lastnico pa šele ob našem prihodu. O tem, da se ne bi ujeli, sploh ni nihče podvomil. V njem smo preživeli nekaj prijetnih dni, no delov dneva, ki jih nismo preživeli zunaj.

08
jan
image_009

Garsonjera, dama med stanovanji

Prostora je malo, željá pa po navadi toliko, kot za kakšno večje stanovanje ali celo hišo. Pa vendar mora tudi majhna površina prenesti načeloma vse, da omogoča normalno funkcioniranje in kakovostno bivanje.

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.