loading

ARCHIVES

11
jun

Vse je ena sama, velika kuhinja

  Na teveju se zadnji mesec na veliko kuha. Tudi pri nas se, a na štedilniku. Čeprav naša kuhinja ni velika. Kabrio varianta, takšna brez zgornjega niza omaric, saj v mansardi drugače ni šlo. Zato pa imam vse dobesedno popredalčkano. Ko bom velika, si obljubljam, bom imela veliko. Takšno iz revij.

22
jul
P1030313_1

Apartma s pogledom na morje

Misel v smislu “long time, no sea” nas je letos vodila prav tja. Želja velikih in male je bila dovolj velika, da smo pustili na cedilu prestolnico po lastnem izboru. Za to bo jesen. Tako smo dom zamenjali za poletno rezidenco ob morju.

02
apr
DSC00425

Ti je stanovanje sploh še prav?

Pride dan, ko ti tudi najljubši par jeansk ni več prav. Nujno potrebuješ nove, težko je življenje brez njih. Podobno se dogaja tudi z domom, le da tega ne opaziš ali zgolj nočeš opaziti. Kar še zmoreš, je odnašanje tedenske navlake do zabojnikov, za kaj več pa je časa že škoda. Manjše prostorske stiske – tako […]

18
mar
PA12

Pomladni pasteli in pravilna uporaba vejic

Priznam, nisem jutranja. Dodatne ure bi prišle prav, a telo se ne da. Najtežje vstajam pozimi, ko je še tema, postelja pa po celonočnem gretju ravno takrat najbolj udobna.  A pomlad ni nikoli daleč.

27
feb
52b2a8b741a2e97e544aaa994d68b8a9

Urejen vhod v stanovanje, pa bo mir v hiši

Najdražji, s katerim si delim dom, vé, kako me motijo na mizo ali kuhinjski otok izpraznjeni žepi. Toleranca do nepospravljenih ključev je majhna. Stanovanje se hitro zdi razmetano, čeprav ni. Ključi, pošta, kapa, telefon, polnilec, vozovnica za vlak, včasih celo denarnica … – vse to je navlaka, ki se seli z  enega mesta na drugo.

27
jan
ib16shRJEiAz2Z

Urbana džungla: zeleno, ki te ljubim hrustljavo

Kdor živi v hiši z vrtom, se pogosto ne zaveda male sreče, ki mu jo ta lahko prinese: poletne zajtrke na terasi, piknike v travi in branje knjig v hladu drevesa. In če k zobanju zrelih malin dodam še svežo solato na svoji gredici, je to že pravi paradižnik!

27
okt
56a01a3acf79cfa59bf01be3365006df

Otroška soba za punce: 50 odtenkov roza?

Si predstavljate dekliško sobo, ki ni roza? Domišljija ni roza barve. Že od nekdaj se sprašujem, kdo in kako je razdelil barvni spekter na fante in punce. Zakaj so fantje modri in punce roza, in od kod korelacija s princeskami in balerinami. Nezavedno podtikanje mamic ali jasna barvna strategija deklic? Je bilo prej roza jajce […]

23
okt
6a8ef30d7f171d963d14ec2c9a9f8ad5

Otroška soba za fante

Res, otrok potrebuje socializacijo z vrstniki, a pomemben je tudi čas, ko je sam. Takrat, ko je lahko popolnoma zbran v svojem nadvse pomembnem svetu. Ko se takole zaigra, mora popustiti tudi starševski nadzor in dovoliti, da z igro gradi domišljijo.

08
sep
flexilbe-workspace-environments-furniture

Delo in pisarna prihodnosti

Takšne so pisarne prihodnosti. Trendi napovedujejo manjše in vse bolj udobne prostore. Tega se posebej dobro zavedajo prodorna tehnološka podjetja, tudi iz Silicijeve doline. Ob delovnih površinah nudijo zaposlenim še prostore za manj formalna druženja.

08
avg
IMG_6355_1

Ikea: igrajte se previdno

Vsakega avgusta izide letni katalog in čez dobra dva tedna pričakujemo novega. Kljub temu, da ponudbo skrbno ažurirajo na spletu, se tiskane izdaje še vedno razveselim in ga rada prelistam. Verjamem, vem, da nisem edina.

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.