loading

ARCHIVES

16
jun
la-de-dah-kids-stella-unicorn

Mala šola za otroško sobo

Od zapisa o roza sobicah se je pojedlo že veliko pšeničnega in koruznega zdroba. Morda je prav zato naša tamala višja že za dobrih 15 cm. Med njimi se skriva veliko trme, smeha in solz. Poganjavčka smo že zdavnaj prodali naprej: zdaj rola, vozi kolo brez koleščkov in skiro skoraj brez nog. Plava najraje pod vodo.

23
maj
20151216090305278262039

Skorajšen skok

Skorajšnji skok v urbano poletje! Čisto malo nam še manjka. Do poletja, ne hiše z bazenom. Poznaš kakšno boljšo arhitekturno rešitev? Idejo vpiši v komentar. Najbolj odštekano nagradim. Namig: dve hiši z bazenom ne štejeta. Hiša Devoto, Argentina, Remy Arquitectos  
02
maj
1-woonkamer-wit-bruin

Poletna rezidenca ob morju

Pred leti se je v mirnem zaledju Biarritza, evropskega surfarskega raja, začela prenova stare hiške iz 40-ih let. Vse, kar je še bilo uporabno, so bile tri stene. In streha, ki je komaj še stala. Postavili so novo in pod njo nove stene. Na 150 kvadratih so uredili poletno zatočišče.

06
jan
P1070063

Novo leto, Nova Zelandija

Novo leto, čas za vdih in novo motivacijo. Novi izzivi, nove poti, Nova Zelandija. Črpam jo s poti, ki je že za menoj. Za dušo in telo.

22
maj
cabanas-no-rio-comporta-portugal-7

Koče na reki po portugalsko? Cabanas no rio!

Ko moja triinpolletnica izve, da se bo zvečer tuširala v tuškabani, je veselje nepopisno. Tudi jaz se nasmehnem, čeprav imam v mislih nekoliko drugačno kabano. Tuširanja v Cabanas no Rio bi se veselila tudi jaz!

07
maj
naslovka izrez

Kako postaviš hišo v hišo?

Če imaš Prostor in Arhitekta, je odgovor enostaven. Takšno stanovanje stoji sredi Pariza, na Rue Voltaire in je loft. Kaj to loft?

25
mar
Logo-Mama-Shelter

Hotel Mama ali razvajanje po francosko

Te dni presenetljivo aktualen Tone Pavček je nekoč zapisal tudi “Mama je ena sama.” V Sloveniji je mama pravi Superbrand, Trusted brand in kar je še podobnih nagrad.

11
feb
IMG_5202

Praholovci iz domišljijskega sveta

Kultura je pri nas že nekaj časa žalostno postavljena na stranski tir. Od nje se resda težko preživi, brez nje pa tudi ni življenja. Naj gre za umetnost v najbolj klasični in žlahtni obliki ali pa predmete, ki krasijo dom. Tudi to je lahko kultura.

14
jan
P1070198

Aktualno: Kraljevina Tonga in davek na nepremičnine

Vsak začetek je težak, letošnji januar še posebej. Morda je krivo vreme, a počasi bo treba v stare tirnice. Pomaga, če se zakopljem v stara potovanja. Tam se skrivata motivacija in navdih.

06
nov
pencil

Jaz sem svinčnik in to je moja zgodba

Mogoče so pametni telefoni in tablice res nadomestili klasično pisanje na papir. Kreativne ideje pa se, vsaj v arhitekturi, še vedno rodijo na tradicionalen način: s svinčnikom.

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.