loading

ARCHIVES

16
jun
la-de-dah-kids-stella-unicorn

Mala šola za otroško sobo

Od zapisa o roza sobicah se je pojedlo že veliko pšeničnega in koruznega zdroba. Morda je prav zato naša tamala višja že za dobrih 15 cm. Med njimi se skriva veliko trme, smeha in solz. Poganjavčka smo že zdavnaj prodali naprej: zdaj rola, vozi kolo brez koleščkov in skiro skoraj brez nog. Plava najraje pod vodo.

11
jun

Vse je ena sama, velika kuhinja

  Na teveju se zadnji mesec na veliko kuha. Tudi pri nas se, a na štedilniku. Čeprav naša kuhinja ni velika. Kabrio varianta, takšna brez zgornjega niza omaric, saj v mansardi drugače ni šlo. Zato pa imam vse dobesedno popredalčkano. Ko bom velika, si obljubljam, bom imela veliko. Takšno iz revij.

10
nov
32-640x910_1024x1024

Nočna prijateljica

Po dobrem letu zaključujem svoje zimsko spanje in se ponovno vračam za tipkovnico. Zato napišem kaj namesto lorem ipsum in tako preverim gibljivosti mojih nerazgibanih členkov in svoje znanje WordPressa. Je kakšna tema lahko bolj primerna od nočne prijateljice preteklega spanja?

09
sep
Celozaslonski zajem 9.9.2014 142322

Ostala sva brez tapet, ti si izbrala sonce

Se še kdo spomni palm, ki so krasile stene naših socialističnih domov? Težko si bom izbrisala iz glave sliko bratrančeve sobe. Na največjo steno je bilo prilepljeno tropsko morje. Čisto nekaj drugega, kar smo imeli doma. Takrat se še nisem znala odločiti, ali so mi všeč ali ne, a nekaj vprašanj je bilo. Palme na steni? […]

10
jun
99525fdfd818f60ffe236328455b7b97

Ni vse za na zid

Da imam rada belo, ni naključje. Pogosto rešujem stanovanjske težave manjših površin. Svetle stene, po katerih se razliva dnevna svetloba, omilijo občutek majhnosti in lajšajo tesnobo.

28
maj
foto: mutina

Španski vzorec, dom bo dvorec!

Azulej by Patricia Urquiola je serija ploščic proizvajalca Mutina, plod že četrtega sodelovanja z izjemno špansko arhitektko in oblikovalko. Je poklon estetiki Viktorijanskega obdobja s sodobnim pridihom 21. stoletja:

23
maj
photo (21)

Iščem idejo in ključ od stanovanja

Se tudi vam dogaja, da kdaj založite ključe od hiše ali stanovanja? Kakšno veselje jih je spet najti. Da se tudi bolje.

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.