loading

ARCHIVES

04
apr
DSC_6125_MS

Stanovanje za oddajo

V Ljubljani od začetka šestdesetih let stoji stanovanjski blok, ki se v enem izmed kadrov prikaže tudi v Sreči na vrvici. Ne na Bratovševi, kjer se je odvijala filmska zgodba, ampak v samem centru mesta. Je že bil primerno fotogeničen ali kako drugače pomemben.

23
jul
Schwalbennest_aussen

Hotel ali prikolica? Oboje!

Moja generacija se gotovo spomni počitnic v prikolicah. In čarobnega trenutka, ko smo mizo zložili v posteljo. Pa igranja z vrati prikolice, ki so se delila na pol, medtem ko je mama kuhala kosilo. Tudi družbe ni manjkalo …

06
nov
pencil

Jaz sem svinčnik in to je moja zgodba

Mogoče so pametni telefoni in tablice res nadomestili klasično pisanje na papir. Kreativne ideje pa se, vsaj v arhitekturi, še vedno rodijo na tradicionalen način: s svinčnikom.

25
sep
1805045379_7ae5aa2617_o_1

Odprte hiše Slovenije

Projekt odprtih hiš pod imenom Open House Worldwide v svetu poteka že 21 let, pri nas pa 3. Dva dneva v letu imate tako na stežaj odprta vrata v objekte in prostorske ureditve, ki so primeri kakovostnih arhitekturnih rešitev.

03
jun
foto: bivam

Idejni projekt: naj se potovanje začne

Idejno zasnovo torej že imate, izbranega arhitekta tudi. Vaše zamisli in želje so že dobile nekoliko jasnejšo podobo: zdaj veste, kaj vse vaše zemljišče prenese oziroma poznate skrite potenciale vaše nepremičnine.

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.