loading

ARCHIVES

22
jul
P1030313_1

Apartma s pogledom na morje

Misel v smislu “long time, no sea” nas je letos vodila prav tja. Želja velikih in male je bila dovolj velika, da smo pustili na cedilu prestolnico po lastnem izboru. Za to bo jesen. Tako smo dom zamenjali za poletno rezidenco ob morju.

11
feb
IMG_5202

Praholovci iz domišljijskega sveta

Kultura je pri nas že nekaj časa žalostno postavljena na stranski tir. Od nje se resda težko preživi, brez nje pa tudi ni življenja. Naj gre za umetnost v najbolj klasični in žlahtni obliki ali pa predmete, ki krasijo dom. Tudi to je lahko kultura.

30
okt
andreja_hudej

Prostori, ki dobijo svoj pravi namen

foto: Andreja Hudej “Vsak prostor, ki je toplo zavetje moji družini, je moj dom. Kjer delujemo kot posamezniki in kot celota. Takrat stene, oprema in stvari dobijo svoj pravi namen.”

20
sep
parking-day-10-520x347

Park(ing) day v tvoje mesto!

Skovanka pove, da se ta dan parkirišča spremenijo v parke. Če vam je ideja urbanega praznika blizu, si označite vsak tretji petek v septembru. Prostovoljci – umetniki z domiselnimi rešitvami – takrat za en dan zasedejo parkirna mesta in jih namesto avtomobilom namenijo ljudem.

08
sep
flexilbe-workspace-environments-furniture

Delo in pisarna prihodnosti

Takšne so pisarne prihodnosti. Trendi napovedujejo manjše in vse bolj udobne prostore. Tega se posebej dobro zavedajo prodorna tehnološka podjetja, tudi iz Silicijeve doline. Ob delovnih površinah nudijo zaposlenim še prostore za manj formalna druženja.

08
maj
nejcjemec

Prostor užitkov in malih razvad

foto: @nejcjemec “Naj bo prostorsko še tako skromen in ekonomično opremljen, dom je prostor pogostih užitkov in malih razvad.”

26
mar
delovna soba

Prostor po želji in potrebi

foto: Borut Peterlin, B5 “Prostor, ki si ga lahko urediš po svoji želji in potrebah: delovni prostor digitalnega fotografa in preureditev za analognega fotografa. “

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.