loading

ARCHIVES

04
apr
DSC_6125_MS

Stanovanje za oddajo

V Ljubljani od začetka šestdesetih let stoji stanovanjski blok, ki se v enem izmed kadrov prikaže tudi v Sreči na vrvici. Ne na Bratovševi, kjer se je odvijala filmska zgodba, ampak v samem centru mesta. Je že bil primerno fotogeničen ali kako drugače pomemben.

05
jan
20140619TSAI02EM_1000

Stanovanje v najemu

Ni težko biti arhitekt in se igrati s projekti, ki imajo visok ali celo neomejen budžetom. To zna tudi mladina brez birojske prakse. Zaplete se, ko je treba izdelati cenovno ugoden projekt: projekt, pri katerem naročniku z minimalnimi sredstvi funkcionalno organiziraš in opremiš površino, na kateri bo kakovostno bival.

18
avg
DSC_1780

Popolna prenova stanovanja v Ljubljani

Ocenjevanje interjerja z vidika lepo/grdo je površno. Le naročniki in arhitekti poznajo okoliščine, v katerih stanovanja nastajajo. Med željami in realnimi možnostmi je veliko kompromisov. Na obeh straneh upamo, da so dobri.

02
apr
DSC00425

Ti je stanovanje sploh še prav?

Pride dan, ko ti tudi najljubši par jeansk ni več prav. Nujno potrebuješ nove, težko je življenje brez njih. Podobno se dogaja tudi z domom, le da tega ne opaziš ali zgolj nočeš opaziti. Kar še zmoreš, je odnašanje tedenske navlake do zabojnikov, za kaj več pa je časa že škoda. Manjše prostorske stiske – tako […]

06
mar
6afcf36883a5b4513c2a061355fb964a

Kakšna so ženska nebesa?

Da bo jasno, to je arhitekturni blog, zato, dragi bralci (možje, mladeniči in mladički), o tistem kdaj drugič. Če bi lahko pokukali v ženske misli, bi razumeli, da so nekje popolnoma drugje.

27
jan
ib16shRJEiAz2Z

Urbana džungla: zeleno, ki te ljubim hrustljavo

Kdor živi v hiši z vrtom, se pogosto ne zaveda male sreče, ki mu jo ta lahko prinese: poletne zajtrke na terasi, piknike v travi in branje knjig v hladu drevesa. In če k zobanju zrelih malin dodam še svežo solato na svoji gredici, je to že pravi paradižnik!

20
nov
Kukalo

Stanovanje pove več kot (Facebook) zid …

Prva služba, ki se je spomnim, je prodaja lokalnega časopisa Prepih v Slovenj Gradcu. Urednik mi je obljubil 10 tolarjev na izvod, “oziroma 20, če jih bom prodal več kot 100“. Kmalu po 100 sva ugotovila, da si dogovor o razlagava različno. Veselja je bilo hitro konec.

23
maj
photo (21)

Iščem idejo in ključ od stanovanja

Se tudi vam dogaja, da kdaj založite ključe od hiše ali stanovanja? Kakšno veselje jih je spet najti. Da se tudi bolje.

05
apr
thumb (1)

Stanovanje, ki ga že poznamo

Tanja in Uroš sta v uporabo dobila stanovanje, ki sta ga poznala že od prej. V njem je namreč stanovala sorodnica z družino. Pogosto sta jih obiskovala. Prav zato se je pred vselitvijo zataknilo: prejšnja podoba stanovanja se jima je v spomin vtisnila tako močno, da si prostora nista znala predstavljati kako drugače.

05
feb
mill1

Nov dom pod isto streho

Mlad par se je odločil svoje prvo skupno domovanje urediti kar v hiši njenih staršev. Na razpolago sta imela sicer le 52 m² površine, a neobremenjene s kreditom. Za strokovno pomoč sta se odločila zato, ker sta želela čim boljši izkoristek mansarde.

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.