loading

FAQ

Kaj je bivam?

Bivam je blog, s katerim želim bralcem približati svet arhitekture. Osredotočam se predvsem na oblikovanje interjerja, česar pa nikakor ne gre enačiti z dekoraterstvom. Bivam so arhitekturne rešitve za vsak dom.

Komu je namenjen bivam?

Blog je namenjen je vsem, ki jih zanima urejanje prostora – najpogosteje doma – in imajo radi lepoto ter funkcionalnost.  Tu boste našli marsikateri arhitekturni nasvet in rešitev, hkrati pa pokukali v kakšen – z razlogom – izbran interjer. Blog naj bo navdih za domače rešitve.

Kdo se skriva za blogom?

Nihče se ne skriva. Nekaj podatkov o sebi sem zapisala tukaj, lahko mi pišete ali pošljete poizvedbo za arhitekturno storitev. Lahko me tudi povabite na kavo. Obrazec za slednje še ne obstaja.

Kako je blog vsebinsko postavljen?

Večina objav je smiselno kategorizirana. Pod kategorijo Pišem so zbrane strokovne smernice za urejanje prostora in jih je mogoče uporabiti pri načrtovanju doma. Izpostavljene bodo tudi novosti in domiselni kosi opreme, ki rešujejo realne probleme. Rišem so konkretne projektne rešitve situacij, s katerimi se ljudje obračajo name. Odgovarjajo na vprašanja, kako organizirati prostor, ki vam je na voljo, da bo ta kar najbolje izkoriščen ali kako izbrati opremo za novo stanovanje. Objave Na obisku so primeri dobrih praks, ki jih je ujelo moje arhitekturno oko, Foto brlog pa je pika na i: asociacije na svoj dom ljudi, ki jih cenim, oni pa arhitekturo.

Kaj storiti, da ne zamudim nobene objave?

Imate dve možnosti: lahko se naročite na RSS vir; tako boste sproti obveščeni o vsakem novem prispevku. Vsake toliko časa pripravim tudi e-novice, v katerih so zbrani poudarki minulega pisanja. Na novice se naročite (ali odjavite) v obrazcu, ki ga boste zagledali – desno spodaj.

Potrebujem nasvet. Kaj zdaj?

Vsa vprašanja lahko pošljete na info@bivam.si ali pa jih postavite kar med komentarji. Na pogoste in splošne rešitve bom odgovarjala v prispevkih na blogu, med komentarji, če sprašujete tam,  ali vam osebno, če boste tako želeli. Včasih brezplačen nasvet ne bo dovolj. Za konkretno pomoč, če prenavljate stanovanje ali hišo in potrebujete strokovno pomoč arhitekta, je najbolje, da izpolnite obrazec za poizvedbo. V vsakem primeru bo moj odgovor karseda hiter.

Kakšna je cena arhitekturne storitve?

Pregovorno smo arhitekti dragi, vendar to ni res. Cena storitve je odvisna predvsem od vaših želja: ali potrebujete le idejni projekt ali projekt za izvedbo. Cene se oblikujejo glede na zahtevnost posega ter velikosti prostora oziroma objekta. Konkretno ceno bo najlažje določiti, ko boste poslali povpraševanje. Namig: najdražja bo rešitev, ki ni videla arhitekta.

V kolikšnem času lahko pričakujem projektno rešitev?

Če se mudi, pošljite poizvedbo čim prej. Pri časovnih okvirjih se trudim slediti vašim željam. V primeru, da so roki zaradi velikega povpraševanja nekoliko daljši od običajnih, vas bom o tem obvestila še pred naročilom. Praviloma se o rokih dogovorimo na prvem sestanku.

Bo tudi moj projekt objavljen na blogu?

Bo, če boste to dovolili.

Ne najdem odgovora na moje vprašanje!

To pa je nerodno. Pošljite ga na info@bivam.si.

Comments ( 0 )
2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.