loading

ARCHIVES

01
apr
foto1

Britanski know-how-wow: spider-man fasada!

Na CIOB – uglednem angleškem gradbenem institutu  – je znanstvenikom uspelo odkriti nov tip fasadnega sloja, ki zaradi nano sestavim uspešno kljubuje vplivom gravitacije.

04
mar
1073

Pust in hiše krivih ust

Dnevi se daljšajo, prihaja koledarska pomlad. S toplejšimi dnevi se nekoliko hitreje nariše tudi nasmeh na obrazu. Včasih celo na hiši, čeprav fasadnih nasmehov ne vidim pogosto. Lahko bi osmešili arhitekta.

25
sep
1805045379_7ae5aa2617_o_1

Odprte hiše Slovenije

Projekt odprtih hiš pod imenom Open House Worldwide v svetu poteka že 21 let, pri nas pa 3. Dva dneva v letu imate tako na stežaj odprta vrata v objekte in prostorske ureditve, ki so primeri kakovostnih arhitekturnih rešitev.

10
jul
casa-cabana-maison-en-carton-avec-motifs

Reciklaža – kreativna kartonaža

Pri nas doma vedno kaj gradimo. Če ne zares ali vsaj na papirju, potem gotovo uporabljamo kocke ali kaj improviziramo. Na vrtu smo že postavili šotor, zdaj potrebujemo le še idejo za deževne dni.  Imamo že impro avto in impro zaboje za igrače, nimamo pa še takšne hiške. In ker uživamo v ustvarjanju s kartonsko […]

10
mar
hiska 1A-druga stran

Ključne rešitve so pred vrati

Ptički že tvitajo, da v torek na Gospodarskem Razstavišču ponovno odpira vrata Sejem DOM 2013. Tudi letos bom tam, s hišo 1A , ki smo jo razvili skupaj s skupino Zimic.

24
feb
ventana-café_es

Selitev v hišo s pohištvom vred

Selitev ponavadi pomeni priložnost za nov začetek: nova soseska, novi ljudje, novo stanovanje, nova oprema. Razumljivo pa je, da selitev – še posebno če je povezana z nakupom nepremičnine – predstavlja tudi velik finančni zalogaj. Tako pogosto investiranje v novo opremo pomeni le dodaten, za marsikoga tudi nepotreben strošek.

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.