loading

ARCHIVES

12
sep
casa-transparente2_es-760x760

Rešujemo mansardo

Pri prenovah največkrat zmanjka denarja za najem arhitekta. Toliko stroškov se obeta, da se iščejo najcenejši izvajalci storitev, ne pa tudi arhitekturni posegi, ki bi prostoru dodali kar najboljšo funkcionalnost. Pri vsem tem pa je najpomembnejše vprašanje, kako se bo tu živelo prihodnjih nekaj let. Slovenci si že pregovorno gradimo dom za zmeraj. In tudi če […]

05
avg
IMG_7773-001

Nova kuhinja, novo veselje

V kuhinji se skuha veliko več kot le užitna hrana. To so zgodbe. Kuhinja je priča prvemu, ki se mu mudi v službo ali šolo. Vé, kdo je ponoči na skrivaj hodil v hladilnik, podobno kot je to na skrivaj počela lisica v Mojci Pokrajculji. Ni vsaka kuhinja pravljica, a prav vsaka ima zgodbo in […]

03
avg
Invisible-Kitchen-i29-interior-architects-5

In kje je kuhinja?

Ko bom velika, bom imela pospravljeno kuhinjo. Bo lepa in uporabna, brez kupov umazane posode ali drobtin. Takrat bom kuhala vsak dan. Zdaj kuham skoraj vsak dan.

28
maj
portret

Pohištvo izdelano doma? Pokaži, kaj znaš!

Kaj nastane, ko se dela lotita biologinja in matematik? Prijeten in predvsem njun dom.

01
apr
foto1

Britanski know-how-wow: spider-man fasada!

Na CIOB – uglednem angleškem gradbenem institutu  – je znanstvenikom uspelo odkriti nov tip fasadnega sloja, ki zaradi nano sestavim uspešno kljubuje vplivom gravitacije.

06
feb
DSC00074_1

Pod njenim strešnim oknom

Poklical sem trgovino in se pritožil. S strešnimi okni je nekaj narobe. Pozimi so bila vedno tiho, zdaj pa že nekaj dni čudno pokajo.  Že tretji večer zapored, kmalu potem ko se uležem, začnejo na rahlo ropotati pik, pik, pik. Svetovalka me ni razumela in tudi pokcev ji očitno nisem dobro pojasnil.

15
nov
palete 21

Preudarna uporaba lesenih palet

Nova ureditev dela Slovenske ceste v Ljubljani je dvignila precej prahu. Zdaj, ko se je ta že nekoliko že polegel in smo se na nov prometni režim navadili, je cesta oživela. Predvsem je videti več ljudi in manj pločevine.

08
sep
flexilbe-workspace-environments-furniture

Delo in pisarna prihodnosti

Takšne so pisarne prihodnosti. Trendi napovedujejo manjše in vse bolj udobne prostore. Tega se posebej dobro zavedajo prodorna tehnološka podjetja, tudi iz Silicijeve doline. Ob delovnih površinah nudijo zaposlenim še prostore za manj formalna druženja.

24
feb
ventana-café_es

Selitev v hišo s pohištvom vred

Selitev ponavadi pomeni priložnost za nov začetek: nova soseska, novi ljudje, novo stanovanje, nova oprema. Razumljivo pa je, da selitev – še posebno če je povezana z nakupom nepremičnine – predstavlja tudi velik finančni zalogaj. Tako pogosto investiranje v novo opremo pomeni le dodaten, za marsikoga tudi nepotreben strošek.

05
feb
mill1

Nov dom pod isto streho

Mlad par se je odločil svoje prvo skupno domovanje urediti kar v hiši njenih staršev. Na razpolago sta imela sicer le 52 m² površine, a neobremenjene s kreditom. Za strokovno pomoč sta se odločila zato, ker sta želela čim boljši izkoristek mansarde.

2014 ©: Solido. Vse pravice pridržane.